3-Προϊόντα

Πλαστική Κάρτα Τύπου Πιστωτικής…

Αν και ατυχές γεγονός κρατάει πολλά χρόνια αυτή η κολόνια!

Γράφει ο Μάκης Παπαδάτος
Δημοσιογράφος – Ιδρυτής της Typografos.Gr

Ήταν αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ που έπρεπε να γράψω στο περιοδικό «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»,  άρχισα να μελετάω τις καταναλωτικές συνήθειες της κοινωνίας μας.

Ήταν η εποχή που το πορτοφόλι μας είχε περισσότερες πλαστικές κάρτες από τα χαρτονομίσματα.
Πλαστικές κάρτες τραπεζών, πλαστικές κάρτες από το γυμναστήριο, από το σούπερ μάρκετ, το  video club και…και… και …

Όλες από μεγάλες επιχειρήσεις. Ήταν η εποχή που η πλαστική κάρτα είχε πολλά προνόμια όταν θα την αποκτούσες σαν καταναλωτής, αλλά σχεδόν αδύνατον να την προμηθευτεί μια μικρομεσαία επιχείρηση για να την προσφέρει στους πελάτες της, εφόσον τα εργοστάσια που τις παρήγαγαν ήταν μόνο 2 – 3 και η τιμή τους φωτιά.

Έτσι λοιπόν μου γεννήθηκε το ενδιαφέρον να ψαχτώ περισσότερο για την διαδικασία παραγωγής του προϊόντος για να την προωθήσω στην αγορά σε μικρές ποσότητες και προσιτές τιμές.

Αυτό που διαπίστωσα από την αρχή ήταν πως, αν εξαιρέσεις το κόστος της πρώτης ύλης (πλαστικό), κατά τα άλλα η διαδικασία της παραγωγής είχε χαμηλό κόστος, έτσι λοιπόν προχωρήσαμε στις απαιτούμενες επενδύσεις και αρχίσαμε να προμηθεύουμε τις Πλαστικές Κάρτες με ελάχιστη ποσότητα τα 50 τμχ, όταν ο ανταγωνισμός είχε ελάχιστη ποσότητα τα 1.000 τμχ και χωρίς προεκτυπωτικό κόστος και είχε «καπέλο» 200 ευρώ, συν το κόστος παραγωγής!!!

Έγινε χαμός…

Οι παραγγελίες έπεφταν βροχή. Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε τυπώσει περισσότερα από 19.000.000 Πλαστικές Κάρτες για τις ανάγκες των πελατών μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό έχοντας επεκτείνει την γκάμα των εφαρμογών για να καλύπτουμε τις ανάγκες όλων των πελατών μας.

Και αν σκεφτεί κανείς από πού ξεκίνησε η ιδέα της πιστωτικής -πλαστικής-  κάρτας θα εντυπωσιαστεί με την εξέλιξη της.

Η εφεύρεση της πιστωτικής κάρτας ήταν αποτέλεσμα μιας άτυχης στιγμής … Συγκεκριμένα Ένα βράδυ του 1949 στο εστιατόριο «Major’s Cabin Grill» της Νέας Υόρκης,  συναντήθηκαν ο Frank X. McNamara, επικεφαλής της Hamilton Credit Corporation και κάποιοι συνεργάτες του για να συζητήσουν το χρέος ενός πελάτη. ‘Όταν το δείπνο έφτανε στο τέλος, ο McNamara ανακάλυψε ότι δεν είχε μετρητά να πληρώσει για το γεύμα του και ήταν αναγκασμένος να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του για να του φέρει χρήματα. Προφανώς οι φίλοι του αγνοούσαν το κέρασμα! Η δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε, αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία μιας κάρτας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους….

Το μέλλον των εμπορικών συναλλαγών… και όχι μόνο είναι «κρυμμένο»
σε μια πλαστική κάρτα και αν δεν με πιστεύετε διαβάστε παρακάτω…

Χρήση Πλαστικών Καρτών:

Επαγγελματική Κάρτα,
Η πλαστική κάρτα είναι ιδανική για επαγγελματική κάρτα. Είναι ανθεκτική, εκπέμπει κύρος, ξεχωρίζει από τις απλές χάρτινες κάρτες και φυσικά μπορείτε να εφαρμόσετε μετεκτυπωτικές επεξεργασίες, όπως χρυσοτυπία, τοπικό uv κλπ. Είναι μια κάρτα που δεν θα  πεταχτεί ποτέ.

Δωροκάρτα – Εκπτωτική Κάρτα
εκδώστε για τους πελάτες σας και τους φίλους τους μια δωροκάρτα και δείτε τις πωλήσεις σας να απογειώνονται.

Κάρτα Μέλους,
απευθύνεται σε, Αθλητικά Σωματεία, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Γυμναστήρια, Κομμωτήρια, Εμπορικά Καταστήματα, Φοιτητικές Οργανώσεις  και γενικότερα σε κάθε φορέα που θέλει να οργανώσει τα μέλη του και να τα επιβραβεύει για την εμπιστοσύνη τους προσφέροντας τους δώρα και εκπτώσεις, παράλληλα εκείνοι συλλέγοντας πόντους δεν θα ξεκολλήσουν ποτέ από κοντά σας. Μπορείτε να προσωποποιήσετε τις κάρτες των μελλών σας με το ονοματεπώνυμο τους, την υπογραφή τους, αύξοντα αριθμό κλπ.  Τα οφέλη της είναι τόσα πολλά που για να σας τα περιγράψω πρέπει να αφιερώσω ξεχωριστώ άρθρο.

Εισιτήρια Διαρκείας Ομάδων,
τέρμα στο χαρτί. Δεν υπάρχει πλέον Αθλητική Ομάδα, επαγγελματική ή ερασιτεχνική, που να μην εκδίδει τα εισιτήρια της διαρκείας σε μορφή πλαστικής κάρτας.

Κάρτες Υγείας,
όπως οι Κάρτες Μέλους που εξειδικεύονται στον τομέα της υγείας, όπως, Ιδιωτικά  Νοσοκομεία, Φαρμακεία, , Διαγνωστικά Κέντρα κλπ.

Κάρτα Μπρελόκ,
Πρόκειται για κάρτα μικρότερης διάστασης από την κανονική με τρύπα για να την έχει ο καταναλωτής στα κλειδιά του για συχνή χρήση. Ιδανική για σούπερ μάρκετ και γυμναστήρια.

Κάρτα Συνέδριων,
κάρτα -ταυτότητα- εισόδου σε συνέδρια, και άλλες διοργανώσεις.

Κάρτες Κλειδί,
πλαστικές κάρτες για πόρτες ξενοδοχείων ή ασφαλείας, με κεραία (Rfid) που επεξεργάζεται τα δεδομένα μόλις έρθει σε κοντινή απόσταση με ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργεί ο καρτοαναγνώστης της,  ή εξ’ επαφής.

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Οι πλαστικές κάρτες που κατασκευάζει η εταιρεία μας είναι σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα ISO 7810, ISO 14443, ISO 7811

Σ’ ευχαριστούμε για το χρόνο σου να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Αν σε βοήθησε και πιστεύεις πως θα μπορούσε να βοηθήσει και κάποιο φίλο σου, τότε θα ήταν τέλειο να το κοινοποιήσεις… θα το εκτιμήσουν οι φίλοι σου … και φυσικά και εμείς!☺

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *