Εταιρική Υπευθυνότητα:
Μια έννοια με αξία

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο κορμός της οικονομίας μας και εκφράζουν το σύνολο της κοινωνίας. Η βασική πρόκληση για μια μικρομεσαία επιχείρηση είναι να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και να συμμετέχει ενεργά στις σημαντικές προκλήσεις για την ανθρωπότητα.

Εμείς, η ομάδα της Typografos.Gr, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο χτίζεται με επενδύσεις στη κοινωνία.

Για αυτό από την ίδρυσή μας μέχρι και σήμερα επενδύουμε στον άνθρωπο, το περιβάλλον, τον πολιτισμό προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να συμβάλουμε για ένα καλύτερο αύριο κα να εμπνεύσουμε και άλλες Ελληνικής επιχειρήσεις.

Υπευθυνότητα για τον Πολιτισμό

Η Μελίνα Μερκούρη είχε πει κάποτε

«Η κληρονομιά της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό, δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ.


Στη Typografos.Gr στηρίζουμε με τις χορηγίες μας δράσεις που προωθούν την Ελλάδα και τον πολιτισμό.

Είμαστε οι Μεγάλοι Χορηγοί,  της συμφωνικής ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», του φεστιβάλ 9ης Τέχνης (κόμικς) «Athens Comicdom», του μεγαλύτερου street dance festival στην Ελλάδα «Breakin’ Bad», του  σημαντικότερου διεθνούς θεσμού για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής «Open House», επίσης ήμασταν η μοναδική Ελληνική εταιρία χορηγός στον παγκόσμιο διαγωνισμό για το «Λογότυπο της Δημοκρατίας».

Υπευθυνότητα για την Εκπαίδευση

Οι Γραφικές Τέχνες και το marketing είναι επιστήμες που συνέχεια εξελίσσονται.

Στη Typografos.Gr φροντίζουμε να μην είμαστε στάσιμοι, για αυτό και επενδύουμε στην εκπαίδευση του προσωπικού μας.  Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για εμάς, γι’ αυτό συμμετέχουμε με τη χορηγία μας σε εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως, το μεταπτυχιακό τμήμα  «Έξυπνη Συσκευασία και Εκτύπωση» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών «ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ».

Μια από τις σημαντικότερες συνεργασίες μας είναι με το Πανεπιστήμιο «Pagora» της Grenoble Γαλλίας που είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα Χημικών Μηχανικών σε όλη την Ευρώπη που ειδικεύεται στο χαρτί.

Τέλος, η εταιρεία μας έχει ανοίξει τα πανιά της και στο on line marketing και είναι χορηγός του οργανισμού «H.T.M. που προωθεί την Καινοτομία και Τεχνολογία στο Διαδίκτυο.

Υπευθυνότητα για το Περιβάλλον

Η Γη είναι το σπίτι μας και γι’ αυτό οφείλουμε να την προστατεύσουμε.

Στη Typografos.Gr φροντίζουμε όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε να είναι φιλικά στο περιβάλλον, ξεκινώντας από τα μελάνια μέχρι και τα υλικά συσκευασίας, παράλληλα συμμετέχουμε σε δράσεις ανακύκλωσης  σε συνεργασία με δήμους και σχολεία για να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Πρόσφατα αποκτήσαμε μια κινητή μονάδα ανακύκλωσης για πλαστικά υλικά, την οποία διαθέτουμε για διάφορες δράσεις.

Υπευθυνότητα στον Εθελοντισμό και σε Φιλανθρωπικές Δράσεις

Εταιρική υπευθυνότητα σημαίνει πάνω από όλα εθελοντισμός. Στη Typografos.Gr πιστεύουμε ότι το μέλλον δεν κτίζεται με λόγια αλλά με έργα, γι’ αυτό διοίκηση και προσωπικό συμμετέχουμε ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όπως αιμοδοσίες, δενδροφυτεύσεις,  πυρασφάλεια.

Επίσης με την βοήθεια του δικτύου συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα έχουμε συλλέξει  υλική βοήθεια για πληγείσες περιοχές, όπως τους πυρόπληκτους στο Μάτι το 2018, τους σεισμοπαθείς στη Μυτιλήνη το 2017, τους σεισμοπαθείς στην Κεφαλονιά το 2014.

Επίσης στηρίζουμε με τη χορηγία μας φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως «Η Καρδιά του Παιδιού», το «Chemecon», την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον «NEMESIS» που είναι ο πρώτος και ο μοναδικός οργανισμός σε όλη την Ελλάδα που παρέχει βοήθεια σε θύματα εγκληματικών ενεργειών.