Blog, Τα νέα μας

ΜΕΤΑΚΟΜΙ-ΖΟΥΜΕ

Κάθε τέλος μια νέα αρχή…

ΜΕΤΑΚΟΜΙ-ΖΟΥΜΕ

(Γραφει ο Μάκης Παπαδάτος)

Από καιρό οι συνεργάτες μου και εγώ είχαμε διαπιστώσει ότι τα γραφεία των 250 τ.μ. στου Ζωγράφου και το εργοστάσιο 800 τ.μ. στον Βύρωνα δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τις όλο και περισσότερες ανάγκες μας, έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να ψάχνουμε ένα νέο χώρο που θα στεγάσει εμάς και τους στόχους μας. Για δύο ολόκληρους μήνες ψάχναμε για το νέο μας χώρο. Η επιλογή δεν ήταν εύκολη εφ’ όσον δεν θέλαμε να απομακρυνθούμε από το κέντρο της Αθήνας, ενώ βασική προϋπόθεση ήταν να έχει κοντά σταθμό του μετρό για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών μας.

Το ακίνητο των 480 τ.μ. της οδού Αλεξανδρείας 5 στην Δάφνη ήταν το πρώτο που είχαμε δει, αλλά και το πρώτο που απορρίψαμε επειδή ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Ωστόσο μετά από μια δίμηνη περιπλάνηση σε όλη την Αθήνα επιστρέψαμε πάλι στο ίδιο μέρος, αν και στην πραγματικότητα δεν είχαμε φύγει ποτέ, εφόσον τόσο το στρατηγικό του σημείο όσο και η ιστορία του μας τράβηξαν την προσοχή από την πρώτη στιγμή που το είδαμε.

Τα πρώτα γραφεία της γνωστής αλυσίδας εστίασης «Γρηγόρης μικρογεύματα» ήταν για 15 περίπου χρόνια κλειστά και η εγκατάλειψη στον χώρο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές και άλλες ειδικότητες τεχνικών με την καθοδήγηση του διακοσμητή μας Μιχάλη Μουρτζάνου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να δημιουργήσουν ένα χώρο λειτουργικό και ευχάριστο (δες παρακάτω το φωτορεπορτάζ της ετοιμασίας). Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι θέσεις εργασίας χωρίζονται από μεγάλα φυτά δίνοντας έτσι την αίσθηση τόσο στον εργαζόμενο όσο και τον επισκέπτη ότι βρίσκονται στην φύση.

Ο νέος χώρος που μετακομίζουμε θα στεγάσει τα νέα μας γραφεία, αλλά και μια νέα αλυσίδα παραγωγής για μεμονωμένες εκτυπώσεις με σκοπό να μειώσουμε τον χρόνο παράδοσης από 24 σε 12 ώρες και κάτω από προϋποθέσεις ακόμα και σε 2 ώρες.

Οι επόμενοι στόχοι της εταιρείας είναι:

1ος στόχος: Αύξηση της παραγωγής κατά 20%

2ος στόχος: Ανάπτυξη νέων προϊόντων

3ος στόχος: Αύξηση των εξαγωγών στα μικρά και πολύ μικρά τιράζ 15%

4ος στόχος: Μείωση του κόστους των μεμονωμένων εκτυπώσεων 25%

5ος στόχος: Μείωση του χρόνου παράδοσης των μεμονωμένων εκτυπώσεων από 24 σε 12 ώρες

6ος στόχος: Μείωση του χρόνου παράδοσης στις μικρές πόλεις

7ος στόχος: Μείωση των βιομηχανικών ρύπων 20%

 

Το ιδιόκτητο εργοστάσιο στον Βύρωνα φυσικά θα εξακολουθήσει να λειτουργεί, ενώ τα γραφεία του Ζωγράφου θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της εταιρείας μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου.

Εγώ θα είμαι πίσω, στα γραφεία της οδού Αστερίου 2 στου Ζωγράφου πάλι στις 20 Οκτωβρίου για να γιορτάσω την ονομαστική μου εορτή μαζί με φίλους και συνεργάτες και να τους πω κατάματα «γεια» και «ευχαριστώ».

  • Ευχαριστώ επειδή όταν πριν από 25 χρόνια που άνοιγα τα φτερά μου ξεκινώντας την επαγγελματική μου δραστηριότητα με μια τοπική εφημερίδα με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, με στήριξαν με την προτίμησή τους κι έτσι μπόρεσα να ανδρωθώ επαγγελματικά και να επιβιώσω πολλές φορές σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.
  • Θα πω γειά, αλλά όχι αντίο επειδή θα συνεχίσω να είμαι κοντά τους και κοντά στην πόλη που μου έδωσε την ευκαιρία να καταξιωθώ σαν επιχειρηματίας, με τίμησε με την ψήφο της και μου έδωσε απλόχερα την αγάπη της.

Θέλω λοιπόν να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να ανακοινώσω στους φίλους μου Ζωγραφιώτες ότι σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω μαζί με άλλους φίλους από την περιοχή μας ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό για το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες.

Υ.Γ.  Ιδού και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα . . .

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *