1-Editorial, 3-Προϊόντα

Κύριε υπουργέ το στυλό σας παρακαλώ!!!

Γράφει ο Μάκης Παπαδάτος
Δημοσιογράφος – Ιδρυτής της Typografos.Gr

Πριν 15 περίπου χρόνια
Βρίσκομαι στο γραφείο ενός γνωστού υπουργού με σκοπό να του πάρω συνέντευξη, ανοίγω την τσάντα μου για να πάρω το μπλοκ σημειώσεων μου και ένα στυλό για να κρατήσω τις πρώτες μου σημειώσεις και… βρε που είναι τα στυλό μου, πουθενά στυλό.

Κύριε υπουργέ μπορώ να δανειστώ ένα στυλό επειδή δεν βρίσκω το δικό μου;

Φυσικά, και μου δίνει ένα διαφημιστικό στυλό από μια εταιρεία με προϊόντα βιομηχανικής χρήσης, και μου λέει κρατήστε το έχω και άλλα. Αυτό το στυλό το έχω κρατήσει μέχρι σήμερα για να μου θυμίζει ότι στον πόλεμο δεν πας άοπλος και φυσικά τόσα χρόνια που βλέπω το λογότυπο της επιχείρησης, μου έχει μείνει στο μυαλό και μια φορά που χρειάστηκα τα προϊόντα της ασφαλώς και την προτίμησα. Εξάλλου, χωρίς να το ξέρουν με έσωσαν από σίγουρο ρεζιλίκι και αν έχετε απορία η συνέντευξη πήγε πολύ καλά και είχε μέσα και δύο αποκλειστικές δηλώσεις.

Είδες τι μπορεί να κάνει ένα απλό διαφημιστικό στυλό;

Πρόσφατα διάβασα μια έρευνα από το Ινστιτούτο Εξειδικευμένης Διαφήμισης (ASI) των ΗΠΑ, μια από τις ερωτήσεις της έρευνας αφορούσε ποια διαφημιστικά δώρα προτιμάνε οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να κάνουν στους πελάτες τους.

Στην πρώτη θέση είναι τα T-shirts, στην δεύτερη θέση τα διαφημιστικά στυλό, στην τρίτη θέση οι πάνινες τσάντες και στην τέταρτη οι τυπωμένες κούπες.

Τα διαφημιστικά στυλό είναι στην κορυφή της προτίμησης των επιχειρήσεων που θέλουν να κάνουν ένα δώρο στον πελάτη τους, χαμηλής μεν αξίας αλλά μεγάλης χρησιμότητας, με αυτό τον τρόπο επηρεάζουν το υποσυνείδητο του καταναλωτή δημιουργώντας του θετικά συναισθήματα και μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

Μια άλλη έρευνα αναφέρει ότι στην Ευρώπη το 80% των ανθρώπων που γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση χρησιμοποιούν στυλό διαρκείας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Πρώτοι στην σειρά είναι οι μαθητές, ακολουθούν τα στελέχη επιχειρήσεων και οι υπάλληλοι γραφείου, μετά τα τεχνικά επαγγέλματα.

Το συμπέρασμα από αυτή την έρευνα είναι ότι τα στυλό και κατ΄ επέκταση τα διαφημιστικά στυλό δεν έχουν target group.

Ένα από τα μειονεκτήματα που είχαν στο παρελθόν τα διαφημιστικά μικροαντικείμενα ήταν το ακριβό κόστος εκτύπωσης επειδή η μέθοδος παραγωγής τους ήταν η παραδοσιακή με ταμπόν ή μεταξοτυπία. Για να πετύχουν, λοιπόν, οι επαγγελματίες χαμηλή τιμή έπρεπε να κάνουν παραγγελία σε μεγάλη ποσότητα αποφεύγοντας την πολυχρωμία επειδή έτσι ανέβαινε ακόμα περισσότερο το κόστος.

Στην Typografos.Gr τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και τυπώνουμε κατ΄ ευθείαν επάνω στο στυλό 4χρωμη εκτύπωση χωρίς επιπρόσθετο κόστος (κλισέ, φιλμ, τελάρα) με ελάχιστη ποσότητα μόνο 100 τμχ και την δυνατότητα πολλών διαφορετικών αρχείων.

Αυτή η ευελιξία παραγωγής προσφέρει την δυνατότητα στον διαφημιζόμενο να προωθήσει περισσότερα από ένα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Για παράδειγμα ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης θα τυπώσει άλλα στυλό για τους μαθητές δημοτικού, άλλα για τους μαθητές γυμνασίου και άλλα για το λύκειο.

Άλλο παράδειγμα, μια εισαγωγική εταιρεία μπορεί να τυπώσει το λογότυπο της με διαφορετική φωτογραφία για κάθε ένα από τα προϊόντα της κλπ.

Πρόσφατα λάβαμε μια παραγγελία από ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο 150 στυλό, κάθε στυλό έγραφε επάνω το όνομα του κάθε μαθητή και στη συνέχεια “τώρα που έμαθες να ζωγραφίζεις μάθε και να γράφεις”. Δηλαδή το κάθε παιδί έχει το δικό του μοναδικό στυλό και να είστε σίγουροι ότι δεν θα το αποχωριστεί ποτέ.

Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο με τις λέξεις-κλειδιά «διαφημιστικά στυλό» θα εμφανιστούν στην οθόνη σας εκατοντάδες προτάσεις με αποτέλεσμα να μην ξέρετε τι να διαλέξετε. Εμείς στην Typografos.Gr δεν θέλουμε να σας βάλουμε σε αυτό τον μπελά, για αυτό έχουμε κάνει πριν από εσάς για εσάς την κατάλληλη έρευνα αγοράς και έχουμε επιλέξει λίγους αλλά καλούς κωδικούς με μελάνι που γράφει (πολύ σημαντικό αυτό), τυπώνονται καλά και το σημαντικότερο επειδή είναι δικής μας εισαγωγής σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές.

Mini tip: Όταν δίνετε το διαφημιστικό σας στυλό σαν δώρο δεν σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος μια διαφημιστικής καμπάνιας, το αντίθετο μόλις άρχισε μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και αν είστε συνεπείς στις σχέσεις σας μαζί τους θα δείτε τον κόπο και τα έξοδα σας να αποδίδουν καρπούς.

Η Typografos.Gr δεν είμαστε μια εταιρεία διαπεραίωσης παραγγελιών, έχουμε τις γνώσεις και τη διάθεση να γίνουμε οι δικοί σας διαφημιστικοί σύμβουλοι και με το επιλεγμένο δίκτυο αντιπροσώπων μας είμαστε κοντά σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Διάβασες αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος, αυτό σημαίνει ότι σε ενδιαφέρει να πας την επιχείρησή σου ένα βήμα μπροστά. Οι συνεργάτες μου και εγώ θέλουμε να σε βοηθήσουμε πολύ με την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας για να κάνεις τις γνώσεις που απέκτησες από αυτό το κείμενο πράξη.

Έχω χειριστεί δεκάδες διαφημιστικούς λογαριασμούς πελατών πολύ μεγάλων brand, όπως όπως η Valentino, Friskies, Rambler κλπ μέχρι και μικρών τοπικών επιχειρήσεων και τα αποτελέσματα ήταν πάντα μέσα στον στόχο marketing του πελάτη.

Επίσης σκανάροντας το QR code, η Λόρα θα σου κάνει ένα δώρο έκπληξη!

Σκανάρισε το QR code και θα λάβεις ένα sms για μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση από το τηλέφωνο ή το skype για το πώς θα μπορέσεις και εσύ να αξιοποιήσεις αποτελεσματικά το διαφημιστικό σου budget.

Ο Μάκης είναι ο ιδρυτής της Typografos.Gr, έχει σπουδάσει Θεολογία και Marketing και είναι μάχιμος δημοσιογράφος και ο Γενικός Διευθυντής του «Εκδοτικού Οργανισμού Ειδικού τύπου ΘΕΜΑ».  

Σ’ ευχαριστούμε για το χρόνο σου να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Αν σε βοήθησε και πιστεύεις πως θα μπορούσε να βοηθήσει και κάποιο φίλο σου, τότε θα ήταν τέλειο να το κοινοποιήσεις… θα το εκτιμήσουν οι φίλοι σου … και φυσικά και εμείς!☺

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *